Jesienna edycja RestaurantWeek potrwa do 19 listopada. Na gości czeka trzydaniowe menu w cenie nawet o połowę niższej niż w regularnej karcie. Na liście znajduje się 13 bydgoskich restauracji, w tym debiutujące miejsca.
Największe i najpopularniejsze wydarzenie towarzysko-kulinarne w Polsce powróciło w jesiennej edycji „From Foodies For Foodies”. Łącznie w Festiwalu udział bierze ponad 400 restauracji z 13 największych aglomeracji w Polsce. Kulinarną różnorodność odkrywać można m.in. w Warszawie, Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Trójmieście i Bydgoszczy. Wśród festiwalowych restauracji w naszym mieście miejsca znane z poprzednich edycji, jak i festiwalowe debiuty – m.in. Feeria, Jatki 6, Stodoła, Gdańska 14 czy Buongiorno.
Swój stolik można rezerwować na restaurantweek.pl Wystarczy wybrać miejsce, datę i godzinę, oraz jedno z dwóch dostępnych do wyboru opcji menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek przewidziana jest na 90 minut.
– RestaurantWeek wchodzi w nowy rozdział – bardziej osobisty, wspólnotowy i oparty na autentycznych doświadczeniach. To nie rankingi czy statystyki popularności wskazują, dokąd warto się wybrać, lecz rekomendacje Foodies, którzy naprawdę znają się na rzeczy. Ich wybory sprawiają, że festiwal staje się jeszcze bliższy swoim gościom, oferując czas i przestrzeń na odkrywanie nowych smaków, powroty do ulubionych miejsc i dzielenie się kulinarnymi doświadczeniami z bliskimi – podkreśla Paulina Piwko, współorganizatorka RestaurantWeek
Zapisz się do naszego newslettera!


