Restauracja Sowa ponownie otwarta dla gości. Teraz zasmakujecie tam dań nowego szefa kuchni

Ikona ulicy Mostowej, restauracja Sowa ponownie otworzyła się dla gości po przerwie. Jej bywalcy delektowali się daniami z autorskiego menu nowego szefa kuchni.

Wśród nowych specjałów w menu znalazły się dania takie jak krem z homara, długo gotowana ośmiornica, pierś z kaczki francuskiej oraz pierogi z wędzonym tofu i ziemniakami. Dania opracował i zaserwował nowy szef kuchni Restauracji Sowa – Marcin Berggrun. Swoje pierwsze doświadczenia kulinarne zdobywał w restauracjach hotelowych – w tym Hotelu Hevelius i Rezydent Hotel. Umiejętności rozwijał w Norwegii – m. in w restauracji Boen Gård, wyróżnionej w przewodniku Michelin, a także podczas stażu w restauracji Maeemo w Oslo, odznaczonej trzema gwiazdkami Michelin. Jego kuchnia opiera się na wysokiej jakości regionalnych produktach, tworząc autorskie dania typu „comfort food”. W gotowaniu uwielbia wyzwania, łączenie smaków, inspirując się kuchnią polską i francuską.

Jakiego menu mogą spodziewać się goście „nowej” Restauracji Sowa? – Menu w Restauracji Sowa obejmuje szeroką ofertę dań kuchni śródziemnomorskiej i polskiej, sezonowe specjały oraz wyborne wino. Karta będzie dostosowywana do sezonowości produktów, a ulubione dania gości trafią do zestawu stałych kultowych dań restauracji. Przygotowaliśmy ją  tak, aby każdy znalazł w niej coś dla siebie, łącząc różne smaki i kuchnie. Menu opiera się na idei „from scratch” i posiłkach typu „comfort food”. To po prostu smaczna kuchnia dla każdego – mówi Marcin Berggrun, szef kuchni Restauracji Sowa.

Rewolucję przeszła również restauracyjna karta win. Trunki serwowane gościom mają dopełniać kulinarnych doznań.

Restauracja Sowa przy ul. Mostowej 4 jest czynna siedem dni w tygodniu:
niedziela-poniedziałek w godz. 12:00-21:00
wtorek-czwartek w godz. 12:00-22:00
piątek-sobota w godz. 12:00-23:00

Zapisz się do naszego newslettera!



Udostępnij: Facebook Twitter