W Bydgoszczy trwają „Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler. Do restauracji na Śródmieściu ciągną tłumy klientów

To pierwsze „Kuchenne Rewolucje” w Bydgoszczy / Fot. TVN

Magda Gessler zmieniła już bydgoską restaurację w „Dzikowisko”. Goście przychodzą i oceniają. W listopadzie Gessler sprawdzić, jak poradzili sobie właściciele.

Restauracja przy ul. Fredry 1 działa już od lat. Wcześniej funkcjonowała tam dobrze znana bydgoszczanom „Dolce Vita”, serwująca włoskie dania. W czerwcu 2023 roku lokal przejęli Anna i Jakub Micianiec. Od tej pory miejsce zmieniło nazwę na „Gusto Kuchnia & Wino”. Odwiedziliśmy ich wtedy.

To nie pierwszy gastronomiczny biznes tego małżeństwa. Zaczynali od punktów bistro w Murowańcu, a później przy ul. Gdańskiej. – Działamy od 2015 roku. To był impuls. Szukaliśmy czegoś większego, chcieliśmy zmienić lokalizację – mówiła nam Anna Micianiec.

Po kilku miesiącach funkcjonowania restauracji „Gusto Kuchnia & Wino” w jej progi przybyła Magda Gessler, znana restauratorka, która odpowiedziała na zgłoszenie do programu „Kuchenne Rewolucje”.

Gessler przyjechała do Bydgoszczy w pierwszej połowie października. Zmieniła się nazwa restauracji na „Dzikowsko”, wystrój wnętrza i menu. W nowej karcie dań pojawiły się propozycje z dziczyzny, m. in. kotlet z dzika, bigos czy wątróbka z marynatami leśnymi oraz makaron z borowikami prosto z lasu.

Po tym jak rozeszła się informacja, że restauracja przechodzi transformację pod pieczą Magdy Gessler, lokal stał się oblegany przez klientów. – Musimy teraz temu sprostać, bo mamy duże zainteresowanie. Jesteśmy w trakcie trwania „Kuchennych Rewolucji“. Czekamy na przyjazd Magdy Gessler, który je oficjalnie zakończy – wyjaśnia Anna Micianiec.

W środę (18 października) otwarto lokal po zmianach wprowadzonych przez Gessler. Goście codziennie sprawdzają efekty jej pracy. Na facebookowym profilu „Dzikowska” jest sporo pozytywnych recenzji.

Bardzo miło, przytulnie i ta obsługa do tego naprawdę super się czułem. Muszę Wam powiedzieć, że nigdy jeszcze nie jadłem potrawy z dzika, oczywiście wczoraj zjadłem bigos z dzika, to poezja smaku niebo w gębie. A w niedzielę wybieram się na kotleta z dzika. Gorąco Wam wszystkim polecam – pisze pan Paweł na facebookowej stronie.

Kulisów rewolucji właściciele nie mogą zdradzić, bo cały czas one trwają. Magda Gessler do bydgoskiej restauracji ma przyjechać ponownie w połowie listopada, aby sprawdzić efekty jej przemiany. Emisja odcinka z Dzikowiska planowana jest na marzec 2024 roku. Odcinki kulinarnego show można oglądać na stacji TVN, w czwartki o godz. 21.30.

Zapisz się do newslettera Bydgoszcz Informuje!

Udostępnij: Facebook Twitter