Festiwal Restaurant Week wraca do Bydgoszczy. Kilka tygodni kulinarnych odkryć

Spragnieni kulinarnych doznań mogą już rezerwować swoje miejsca na jesienną edycję Restaurant Week. Odbędzie się pod hasłem #FoodieMoments i potrwa od 8 października do 17 listopada.

Dlaczego #FoodieMoments? – To chwile, które definiują pasję do jedzenia i kulinarnych odkryć. To czas, kiedy udaje się znaleźć ukrytą perełkę kulinarną lub kiedy danie zapada w pamięć na długo. Wreszcie – to również historia Festiwali RestaurantWeek, która trwa już od 10 lat. I to właśnie o tym będzie najbliższa edycja największego towarzysko-kulinarnego wydarzenia w Polsce! – wyjaśniają organizatorzy wydarzenia.

W Festiwalu weźmie udział ponad 400 najlepszych restauracji z 13 największych aglomeracji w całej Polsce. Różnorodność kulinarną będzie można odkryć w Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Bydgoszczy, na Śląsku, Warmii i Mazurach oraz we Wrocławiu. Wśród festiwalowych restauracji w Bydgoszczy znajdziemy m.in. La Rosę, Gdańską 14, Migavkę, Restaurację Sowa oraz debiutujące lokale – Restaurację 3V6 (City Hotel), Warzelnię Piwa i Bierhalle.

Festiwal Restaurant Week daje możliwość odkrywania nowych miejsc i smaków w cenach niższych niż w regularnym restauracyjnym menu. Na uczestników czeka trzydaniowe menu (przystawka, danie główne, deser). Cena zestawu wynosi od 69,99 zł + opłata rezerwacyjna 5,98 lub 79,99 zł w tzw. prime time. Każda z restauracji przygotowała dwie opcje menu: mięsną i wegańską.

W menu jesiennej edycji nie zabraknie symboli tej pory roku. W daniach znajdzie się sporo grzybów i jesiennych warzyw. Będzie też szeroki wybór owoców morza, ryb i mięs.

Rezerwacje trwają na stronie Restaurant Week. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek jest przewidziana na 90 minut.

Zapisz się do naszego newslettera!

Udostępnij: Facebook Twitter