Festiwalowa propozycja Restauracja 3V6/fot. nadesłane
Nadchodząca wiosenna edycja festiwalu Restaurant Week odbędzie się pod hasłem #BornToBeFoodie i potrwa od 4 marca do 17 kwietnia. Na liście dziesięć bydgoskich restauracji.
Ruszyła rezerwacja stolików na największy kulinarny festiwal w Polsce. W jubileuszowej, 10. edycji wydarzenia weźmie udział ponad 400 lokali z trzynastu największych aglomeracji. W Bydgoszczy głodni nowych smaków będą mogli spróbować specjalnych dan w dziesięciu restauracjach. To: Gdańska 14, Lulu Bistro, Scoria, Buongiorno, Jatki6, Migavka, MONKA Młyny Rothera, Restauracja 3V6 i 52 City Dinner.
W menu nie zabraknie inspiracji najnowszymi trendami, ani kulinarnych eksperymentów.
Festiwalowe dania zaskakują różnorodnością – można w nich znaleźć zarówno klasyczne smaki
w nowoczesnym wydaniu, jak i odważne, nieoczywiste połączenia składników. Festiwale menu jest w cenach niższych o 50 proc. niż w regularnej karcie.]
-Miniona dekada to czas niezwykłych spotkań przy stołach najlepszych restauracji oraz coraz
odważniejszych eksploracji kulinarnych, które na stałe wpisały się w serca Foodies. To właśnie dzięki
wam, na przestrzeni tych 10 lat, Festiwal stał się jednym z najważniejszych kulinarnych wydarzeń na
świecie – podkreśla organizator. I dodaje: Edycja Born to Be Foodie to coś więcej niż wydarzenie –
to celebracja wszystkiego, co związane z jedzeniem.
Rezerwacje trwają na restaurantweek.pl Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę
oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek
przewidziana jest na 90 minut.
Zapisz się do naszego newslettera!