Przed nami IX edycja Festiwalu Smaków Food Truck w Bydgoszczy. W mobilnych restauracjach nie zabraknie przysmaków z Azji, Europy i Ameryki.
Popularne kulinarne wydarzenie powraca do Bydgoszczy w kwietniu. W dniach 15 – 16 kwietnia na Wyspie Młyńskiej pojawią się food trucki z całej Polski. Zabiorą uczestników w kulinarną podróż dookoła świata.
Wegański pad thai, churrosy i nowojorskie kanapki
Festiwal Smaków Food Truck ma w swojej ofercie coś dla każdego. Serwowane będą dania wytrawne – mięsne i wegańskie, jak również desery. Na miłośników wyrazistych smaków czekać będą food trucki z kuchnią azjatycką. W nich m.in.: pierożki jiaozi z wołowiną, wieprzowiną, szpinakiem lub tofu oraz pad thai w wersji mięsnej lub wegetariańskiej. Do słonecznej Italii przeniosą makarony przygotowywane według tradycyjnych receptur. Na Wyspie Młyńskiej pojawią się również food trucki z najlepszym street foodem. Nie zabraknie burgerów i kanapek z pastrami – kultowych przekąsek nowojorczyków. Wśród klasyków lubiane zapiekanki, corn dogi i chrupiące frytki belgijskie.
Na brak wyboru nie będą narzekać zwolennicy słodszych smaków. W menu desery z całego świata – w tym hiszpańskie churrosy, amerykańskie pączki z dziurką i świeże owoce w czekoladzie.
Festiwal Food Trucków w Bydgoszczy to nie tylko jedzenie, lecz przede wszystkim zabawa dla całej rodziny. Organizatorzy przygotowali atrakcje dla dużych i małych. Dzieci z pewnością zainteresuje strefa kolorowych dmuchańców. Nieco starsi będą mieli okazję zmierzyć się w konkursach jedzenia na czas. Do wygrania będą bony na dania z food trucków i festiwalowe gadżety. Gra terenowa dostarczy każdemu porcję ruchu i dobrej zabawy.
Zwieńczeniem Festiwalu, będzie wybór Najsmaczniejszego Food Trucka. W tej walce każdy głos będzie miał znaczenie!
Festiwal Food Trucków w Bydgoszczy odbędzie się w dniach 15-16 kwietnia. Organizatorzy zapraszają na Wyspę Młyńską godzinach 12-21 i 12-20. Szczegółowe menu, atrakcje i lista wystawców, dostępne będą na stronie wydarzenia na facebooku.
Smakowite newsy z Bydgoszczy – zapisz się do naszego newslettera!